Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

HDMI και αντιστοιχίες ακροδεκτών

To High Definition Multimedia Interface (HDMI) αποτελεί ένα πρότυπο σύνδεσης για τη μετάδοση ψηφιακού ήχου και εικόνας σε συστήματα οικιακού κινηματογράφου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κ.λπ..
 

Ουσιαστικά αποτελεί μια επέκταση του Digital Video Interface (DVI) με το οποίο και είναι συμβατό, ενώ, ως προϊόν  είναι ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιριών Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson και Τοshiba.
To ΗDMI χρησιμοποιεί βύσματα μικρότερου μεγέθους από τα αντίστοιχα του DVI γεγονός που κάνει την ενσωμάτωσή του σε συσκευές ευκολότερη, ενώ, επιπροσθέτως προσφέρει χαρακτηριστικά εμπέδησης που επιτρέπουν την χρήση πολύ μεγαλύτερου μήκους καλωδίου, που μπορεί να φθάσει τα 25 μέτρα σε αντίθεση με το καλώδιο του DVI πoυ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 5 μέτρα. Το γεγονός ότι το HDMI είναι συμβατό με το DVI επιτρέπει σε συσκευές που υποστηρίζουν το δεύτερο να συνδέονται σε συστήματα που υποστηρίζουν το πρώτο, με την χρήση απλών μετατροπέων (adaptors).
Ο ακροδέκτης που χρησιμοποιεί το HDMI μοιάζει με το USB  που χρησιμοποιείται π.χ. στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τη διαφορά ότι μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα μέχρι και 5,5 Gbps σε αποστάσεις μέχρι και 100 μέτρων με καλώδια καλής ποιότητας.
Οι αντιστοιχίες για τις συνδέσεις των ακροδεκτών του δίνονται στον παρακάτω πίνακα: 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: