Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Τριημερίδα Ενημέρωσης για την Ηλεκτρική Ασφάλεια στη ΣΔΣΤΕ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Τριημερίδα Ενημέρωσης στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή (ΣΔΣΤΕ) σε συνεργασία με τους Τομείς Ηλεκτρολογίας Ι & ΙΙ αυτής, και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου του 2014 από τις 3 μμ μέχρι 8 μμ στον χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Σχολής.



Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αποδείχτηκε περίτρανα πως η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών, γονέων, τεχνιτών επαγγελματιών, εκπαιδευτικών, αλλά και του κάθε ενδιαφερόμενου σε θέματα Ηλεκτρικής Ασφάλειας, αποτέλεσε μια όαση στην έρημο της κοινωνικής και εκπαιδευτικής μιζέριας και εσωστρέφειας. 

Ο σκοπός και οι στόχοι της συγκεκριμένης δράσης πέτυχαν γιατί αναδείχθηκε με επιστημονικό και ταυτόχρονα απλό τρόπο η χρησιμότητα της έννοιας και της πρακτικής της Ηλεκτρικής Ασφάλειας στον χώρο του σπιτιού, στον χώρο της εργασίας, στον χώρο του σχολείου, στους δημόσιους  χώρους κ.λπ.. Ταυτόχρονα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Ηλεκτρική Ασφάλεια για όλους όσους εμπλέκονται με τον ηλεκτρισμό, δηλαδή, τους ηλεκτρολόγους όλων των επιπέδων πτυχίου στην αντίστοιχη εργασία τους, και φυσικά, το κοινό όλων των ηλικιών που χειρίζονται ως μέρος της ζωής του ηλεκτρικά κυκλώματα, ώστε να αποκλείονται οι προϋποθέσεις ρίσκου για πιθανές ηλεκτροπληξίες, πυρκαγιές κ.λπ. και συγχρόνως να υπάρχει η προστασία ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και συσκευών αυτών.



Από την πλευρά μου - και ας μου επιτραπεί - και από την πλευρά όλων όσων ενεπλάκησαν ουσιαστικά και δημιουργικά σε αυτή τη δράση, θέλω να εκφράσω τις θερμές μας και ταυτόχρονα ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε όλους:

1. τους ομιλητές που πίστεψαν την προσπάθειά μας και διέθεσαν τον χρόνο τους ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί μας παρουσιάζοντας εισηγήσεις που έπιασαν τον παλμό του θέματος και του ακροατηρίου τους.
Πρόκειται για επιστήμονες στελέχη οργανισμών και εταιριών που θα τους αναφέρω με την σειρά που παρουσίασαν την εισήγησή τους ανά ημέρα της τριημερίδας. 
Πιο συγκεκριμένα - λοιπόν - αναφέρομαι:
- στην κ Γεωργιάδου Ε. από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας,
- στον κ Ζωχιό Σ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από την ΑΒΒ,
- στον κ Σκαρή Ε. και στον Κισσανδράκη Γ., από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων,
- στον κ Τζαμουζάκη Α., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από το Εθνικό Θέατρο,
- στον κ Σαρρή Γ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Εκπρόσωπο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού,
- στον κ Συγγενιώτη Χ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από την Siemens,
- στον κ  Πεφάνη Μ. Βοηθό Διευθυντή στη Δ.Ε.Η. - Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.,
- στον κ Μαλατέστα Π., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολογίας Τ.Ε.Ι. Πειραιά,
- στον κ Ζαφειρόπουλο Α., από τον 5ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών,
- στην κ Κλαμπανά Μ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό από την ΕΛΕΜΚΟ,
- στον κ Παππά Ν., Ιατρό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,
- στον κ Κώνστα Α., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Πωλήσεων από την Raycap,
- στον κ Καλτσά Κ., Σχολικό Σύμβουλο Ηλεκτρολόγων Δ’ Αθήνας,
- στον κ Κωνσταντόπουλο Χ., Ηλεκτρολόγο, Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ),
- στον κ Γαλάνη Κ., Ηλεκτρολόγο Μηχανικό - Εκπαιδευτικό Τ.Ε.Ε,
- στον κ Παππά Κ., Μηχανικό Ενεργειακής Τεχνολογίας - Εκπαιδευτικό Τ.Ε.Ε.,
- στον κ Σταμούλια Γ., Ηλεκτρολόγος Μηχανικό - Εκπαιδευτικό ΣΔΣΤΕ,
- στον κ Λούρμπα Σ., Ηλεκτρολόγος Μηχανικό εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
- στην κ Παπαχρήστου Ηρώ., Ηλεκτρολόγος Μηχανικό από την OSRAM,
- στον κ Αργυρό Ι., Πρόεδρο της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ.

2. όσους παρακολούθησαν την συγκεκριμένη τριημερίδα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι:
- στον Γενικό Διευθυντή της ΣΔΣΤΕ κ Μιχαλολιάκο Δημήτριο, που αντιλαμβανόμενος τη δυναμική του σκοπού και των στόχων της θεματολογίας της συγκεκριμένης τριημερίδας παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της και συμμετείχε ιδιαίτερα ενεργά σε αυτήν, 
- στον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου της ΣΔΣΤΕ κ Κότσαλο Ευθύμιο, που εξαιτίας της επιμονής του στις αρχικά εμφανιζόμενες δυσκολίες και παθογένειες δεν έπαψε να παροτρύνει τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή έκβαση του επιχειρήματος, και
- στους συναδέλφους ηλεκτρολόγους εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες, στους γονείς και κηδεμόνες μαθητών μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας ενθάρρυναν με τα καλά τους λόγια για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας αυτής.   

Ιδιαιτέρως θα αναφερθώ, για να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και δημόσια τους μαθητές μου του πρωινού σχολείου, που παρέμεναν και τις τρεις ημέρες στην ΣΔΣΤΕ και μετά το πέρας των μαθημάτων τους, για να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη δράση με ήθος, πραγματικό ενδιαφέρον, επαγγελματική συνέπεια και προπαντός, με εντυπωσιακή ενεργή συμμετοχή.  

Τέλος, θέλω να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στους κκ  Κισσανδράκη Γεώργιο και Σκαρή Ελευθέριο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων, που στήριξαν την προσπάθειά μας, και βρέθηκαν κοντά μας διακόπτοντας τις τρεις αυτές μέρες τις εργασίες τους για την προετοιμασία του Μουσείου Ηλεκτρισμού.

Στο τέλος της Τριημερίδας Ενημέρωσης στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Ηλεκτρικής Ασφάλειας, ο Διευθυντής του ΕΚ της ΣΔΣΤΕ κ Κότσαλος Ευθ. έθεσε το νέο πλαίσιο και την ανάγκη συνέχισης της συγκεκριμένης δράσης ορίζοντας την έναρξη για τη νέα διοργάνωση στην επόμενη Σχολική Χρονιά με καλύτερες προοπτικές και προϋποθέσεις.




Ως επίλογο, δεν μένει παρά να επισημάνω την άποψή μου πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί και έχει τη δυνατότητα - με τους κατάλληλους χειρισμούς - να αποτελέσει έναν σημαντικό κόμβο έλξης και διαμόρφωσης του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι της χώρας μας με το άνοιγμα της Σιβιτανιδείου Σχολής στην αγορά εργασίας, στην τοπική κοινωνία, τους επαγγελματικούς φορείς, και άλλες σχολές σε πλαίσιο συνεργασιών σε όλο το εύρος της χώρας κ.λπ., τόσο σε επαγγελματικό όσο και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Πάντα τέτοια - λοιπόν - ... του χρόνου ακόμη καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: