Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ο Ελληνικός δρόμος για τη διττή εκπαίδευση

Είχα την τύχη και την τιμή να παρακολουθήσω την ημερίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου με τίτλο: "Ο Ελληνικός δρόμος για τη διττή εκπαίδευση", που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8-7-2014 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.  

Με τον όρο διττή εκπαίδευση  εννοείται ο συνδυασμός στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε μια επιχείρηση και στη θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματικό σχολείο. 

Η διακρίβωση και ταυτόχρονα συμπέρασμά μου από τη συγκεκριμένη ημερίδα είναι, πως, για να επιτευχθεί μια "σωστή" δομή τεχνικής εκπαίδευσης - πάντα  για τη χώρα μας αναφέρομαι - απαιτείται θέληση, γνώση πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας που να προκύπτουν από ανατροφοδότηση, και υπομονή ... αλλά πάνω από όλα αυτά, μια καλά οργανωμένη πορεία σχεδιασμού με σχολαστικά ελεγμένα τα αναμενόμενα αποτελέσματα υλοποίησής της.


Με άλλα λόγια απαιτείται πραγματικός και σοβαρός σχεδιασμός και υπεύθυνες αποφάσεις ... και όχι πρόχειρος σχεδιασμός (... στο πόδι) με ευκαιριακές αποφάσεις, όπως συμβαίνει συνήθως ... 

Για να διαβάσετε μια πλήρη περιγραφή της ημερίδας αυτής και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σύγκρισης,  για το πρόγραμμα VETnet, με το οποίο χαρτογραφούνται οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για το εργασιακό δυναμικό αυτής, σε σχέση με τον τρόπο που σχεδιάζεται η τεχνική εκπαίδευση στη χώρα μας κάντε κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: