Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Υπηρεσία antIPiracy από τον ΟΣΔΕΛ με θετικές εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας

Ιδιαίτερη αποδοχή απολαμβάνει η νέα δωρεάν υπηρεσία "antIPiracy" του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) που συλλέγει αναφορές για τη διακίνηση παράνομων ψηφιακών αντιτύπων βιβλίων όλων των κατηγοριών. 


Από τις πρώτες, κιόλας, ημέρες της λειτουργίας της, η υπηρεσία του Οργανισμού δέχθηκε περισσότερες από πενήντα αναφορές που αφορούν στην παράνομη διακίνηση έργων του Λόγου στο Ίντερνετ. Κάθε μία από αυτές αφορά σε μικρό ή μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών και ξενόγλωσσων τίτλων.
Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ελληνική υπηρεσία που προστατεύει εκδότες και δημιουργούς έργων του λόγου από τη διαδικτυακή διακίνηση πειρατικών αντιγράφων του έργου τους. 
Έχοντας συναίσθηση του ρόλου του και των ευθυνών του απέναντι στα μέλη του, ο ΟΣΔΕΛ, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, εποπτευόμενο από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του υπουργείου Πολιτισμού, προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία η οποία πλήττεται παγκοσμίως ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής ομαλότητας.


Οι τρόποι δράσης του Οργανισμού, για το φαινόμενο της διαδικτυακής πειρατείας βιβλίων, ποικίλλουν αναλόγως του είδους και του περιεχομένου των αναφορών που δέχεται, σύμφωνα με ανάλογες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Ξεκινούν από απλές επισημάνσεις (notice and takedown) προς τους διακτυακούς τόπους με σκοπό το "κατέβασμα" του παράνομου περιεχομένου και φτάνουν μέχρι την ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την υποβολή μηνυτήριων αναφορών.
Υπενθυμίζεται ότι προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων προτείνονται διάφορες πλατφόρμες αποστολής των αναφορών προς τον Οργανισμό:
α. Τηλεφωνικά καλώντας στον αριθμό: 210 3849107
β. Online
β1. με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση anti-piracy@osdel.gr
β2. στα Social media accounts του Οργανισμού με αποστολή PM στο inbox του Facebook account του ΟΣΔΕΛ και DM στο twitter account του ΟΣΔΕΛ.@osdelGR  
γ. Ταχυδρομικά με αποστολή ενημέρωσης στη διεύθυνση: ΟΣΔΕΛ, Θεμιστοκλέους 73, 10683, Εξάρχεια.

Γενικότερα για τα θέματα πειρατείας, αναλογικής και ψηφιακής, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλεύονται το site του Οργανισμού, αλλά και το Παρατηρητήριο για την πειρατεία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

ΠΗΓΗ: ΟΣΔΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: