Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Το μαγνητικό πεδίο της γης ... έχει ηλικία από 4 μέχρι 4,2 δισεκατομμύρια έτη!

Οι επιστήμονες πίστευαν έως τώρα, πως, το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι 3,45 δισεκατομμυρίων ετών. Μια νέα μελέτη ανεβάζει την ηλικία του γήινου μαγνητικού πεδίου στα 4 έως 4,2 δισεκατομμύρια έτη, δηλαδή περίπου 500 έως 750 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από τις έως τώρα εκτιμήσεις.

Η φωτιζόμενη πρίζα από την ABB με τον χαρακτηρισμό Steplight®

Η φωτιζόμενη πρίζα, που προσφέρεται από την ΑΒΒ, είναι ένας ασφαλής και ταυτόχρονα έξυπνος οδηγός χρηστών μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης στο απόλυτο σκοτάδι, και η οποία τείνει να αντικαταστήσει τα συνηθισμένα φωτιστικά νυχτός. 

Νέος Κανονισμός Προϊόντων Δομικών Κατασκευών, που αφορά και τα καλώδια, σε ενημέρωση από τη NEXANS

Οι εταιρίες κατασκευής καλωδίων προετοιμάζονται για τον νέο Κανονισμό Προϊόντων Δομικών Κατασκευών (Construction Products Regulation, CPR), που θα ορίσει τον τρόπο που θα αντιδρούν τα καλώδια που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, σε περίπτωση φωτιάς. 
Πιο συγκεκριμένα και όπως είναι γνωστό, ο τομέας της ασφάλειας και ειδικά της «Πυρασφάλειας», θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει σε εφαρμογή τον κανονισμό “CPR” (κανονισμός για τα προϊόντα του τομέα των δομικών κατασκευών) με σκοπό να αυξήσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, εναρμονίζοντας την κατηγοριοποίηση των υλικών του τομέα δομικών κατασκευών για όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός των ορίων αυτής. 

Η ψηφιακή αμνησία ...

Αν αδυνατείτε να θυμηθείτε τον αριθμό του κινητού του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας απ' έξω, ίσως πάσχετε από... ψηφιακή αμνησία ή αλλιώς Google effect, αναφέρουν οι ειδικοί του Εργαστηρίου Kaspersky στις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, με τα smartphones και το Διαδίκτυο να είναι διαρκώς διαθέσιμα να υποκλιθούν στις απαιτήσεις και στις αναζητήσεις των χρηστών, έχουν οδηγήσει σε μια γενιά ατόμων που αδυνατούν να συγκρατούν πληροφορίες, όπως π.χ. αριθμούς κ.ά.

Το γραφένιο ανασταίνει τους λαμπτήρες πυρακτώσεως

Το άρθρο που ακολουθεί είναι μια αναδημοσίευση από το site του econews και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον παλιό μου μαθητή και στο εξής νέο μου συνάδελφο Σάββα Γεωργίου που μου το έστειλε.

Σεμινάριο για την Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από Υπερτάσεις από την ΕΛΕΜΚΟ

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα την Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από Υπερτάσεις, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΛΕΜΚΟ στην Μεταμόρφωση, την Πέμπτη 2-7-2015.
Το σεμινάριο αυτό είχε προγραμματισθεί από το τμήμα εκπαίδευσης της συγκεκριμένης εταιρίας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των Ηλεκτρολόγων όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, σε θέματα εσωτερικής αντικεραυνικής προστασίας την ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.