Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΒΒ και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας την πλατφόρμα επόμενης γενιάς για την ταχυφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

H νέα αυτή πλατφόρμα για ταχυφόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η οποία βασίζεται σε υπηρεσίες cloud, συνδυάζει την τεχνολογία ταχυφόρτισης της ΑΒΒ με τις προηγμένες υπηρεσίες cloud της Microsoft.


Η ΑΒΒ και η Microsoft ανακοίνωσαν την παγκόσμια διάθεση μιας νέας πρωτοποριακής πλατφόρμας ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Συνδυάζοντας τους πρωτοποριακούς σταθμούς ταχυφόρτισης της ΑΒΒ με τις υπηρεσίες Azure cloud της Microsoft εξασφαλίζουν για τους πελάτες σταθερότητα, επεκτασιμότητα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες διαχείρισης.
«Η απόδοση και η σταθερότητα της πλατφόρμας είναι οι παράγοντες που κάνουν την διαφορά για την επιτυχημένη λειτουργία ενός μοντέρνου σταθμού ηλεκτροφόρτισης που εξαρτάται από τα δεδομένα. Η συνεργασία με τη Microsoft χαρίζει στην ΑΒΒ τη δυνατότητα να παράσχει τις πιο εξελιγμένες και προηγμένες λειτουργίες-αυτές που ονομάζουμε Internet of Things, Services and People (IoTSP), δήλωσε ο Pekka Tiitinen, επικεφαλής του Τομέα Συστημάτων Οδήγησης Κινητήρων & Αυτοματισμού της ΑΒΒ. «Η συγκεκριμένη συνεργασία παρέχει λύσεις, επεκτασιμότητα και ευκινησία για την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για υποδομές ταχυφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές αυτοκινήτου, που είναι και ο κύριος τομές ενδιαφέροντος για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που έχει εγκαινιάσει ο όμιλος ΑΒΒ».
Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης, με την παρουσίαση νέων μοντέλων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα του Hybrid Cars, ο συνολικός αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που πουλήθηκαν παγκοσμίως, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, με περισσότερα από τα μισά να έχουν πουληθεί τους τελευταίους 14 μήνες. 


Η ραγδαία αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως συμβαδίζει με την ωρίμανση της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση και την ενέργεια. Υπάρχουν 106.000 προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο και τα έσοδα από τις υπηρεσίες ταχυφόρτισης αναμένεται να αυξηθούν από 152,6 εκατ. δολάρια το 2015 σε 2,9 δις. δολάρια το 2023 σύμφωνα με το Navigant Research.
«Σήμερα ζούμε σε ένα κόσμο ηλεκτροκίνησης και ανταλλαγής δεδομένων και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων» σχολιάζει η Peggy Johnson, αντιπρόεδρος στον τομέα αναπτυξιακών αγορών της Microsoft.
«Η συνεργασία μας με την ΑΒΒ ενισχύει την εταιρική μας φιλοδοξία που είναι η ανάπτυξη της ευφυούς πλατφόρμας cloud και ανυπομονούμε η τεχνολογία και οι υπηρεσίες μας να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα για τις λύσεις που προσφέρει η ΑΒΒ».
Με βάση τη νέα συνεργασία, όλοι οι φορτιστές της ΑΒΒ θα συνδέονται με το Azure cloud της Microsoft και θα συνοδεύονται από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, δίνοντας την δυνατότητα σε χειριστές, κατασκευαστές και συνεργάτες να εκμεταλλευτούν την παγκόσμια πλατφόρμα.

Η ΑΒΒ και η Microsoft παρουσίασαν την νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων υπηρεσιών στην eCarTec, την μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: ΑΒΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: