Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνησης από την ΑΒΒ

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια νέα τεχνολογική πρόκληση και για την Ελλάδα με μελλοντική ευρεία εφαρμογή στην εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και αστικών λεωφορείων.
Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο οι εγκαταστάσεις των ταχυφορτιστών θα πραγματοποιούνται σε αυτοκινητόδρομους, εμπορικά κέντρα, πάρκινγκ, πρατήρια, δήμους, γραφεία και οικίες, όπως ήδη γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι διάφορες κατασκευάστριες εταιρίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα προσέγγισης της νέας αυτής αγοράς.


Μεταξύ αυτών και η ΑΒΒ, η οποία – διαθέτει πολυετή εμπειρία στη δημιουργία, την εγκατάσταση και τη συντήρηση υποδομών φόρτισης, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις σε επίπεδο εθνικού δικτύουέχει ήδη συνάψει αξιοσημείωτες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως πχ. η Volvo, η MAN, η Volkswagen, η Audi, η BMW, η Peugeot, η Citroën, η Nissan.
Στο πλαίσιο των υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η ΑΒΒ διαθέτει στην αγορά τον σταθμό φόρτισης Terra 53 multi-standard DC charging station, για τον οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες αν κάνετε κλικ εδώ.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προτεινόμενη λύση της ΑΒΒ για τον Φορτιστή Βαρέων Οχημάτων - Heavy Vehicle Charger (HVC). Αυτός αποτελεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας φόρτισης, που επιτρέπει στα ηλεκτρικά λεωφορεία να βρίσκονται σε λειτουργία όλο το 24ωρο, κάνοντας έτσι πραγματικότητα τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς. 
Αν διαθέτετε περίπου 3 λεπτά από το χρόνο σας, παρακολουθείστε το παρακάτω διευκρινιστικό βίντεο, σχετικά με το σύστημα ταχείας φόρτισης βαρέων οχημάτων της ΑΒΒ.



Πηγή: ΑΒΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: