Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Καινούριο προβολικό σύστημα εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο!

Το σύστημα αυτό που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αποτελείται από 6 προβολείς Barco F90-W13 που χρησιμοποιούν ως πηγή φωτός την συνδυασμένη τεχνολογία λέιζερ – φωσφόρου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, καθώς οι νέοι προβολείς πετυχαίνουν πολύ μεγάλη φωτεινότητα (της τάξης των 13.000 lumens) και παράλληλα εκπληκτική ποιότητα χρωμάτων, ενώ διατηρείται η αντίθεση της εικόνας σε άριστα επίπεδα.

Σημειώστε ότι το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο είναι ένα από τα πρώτα πλανητάρια στον κόσμο, όπου εγκαταστάθηκε σύστημα αυτής της τεχνολογίας και μάλιστα με αυτήν την φωτεινότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.   
   
Παράλληλα, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσίασε στο κοινό την νέα ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα».
Η παράσταση  επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα, που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. 
Θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη; 
Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει; Θα καταφέρουμε ποτέ να διαφύγουμε από τα στενά όρια του Ηλιακού μας συστήματος ή μήπως τα διαστρικά ταξίδια θα παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πάντα;
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
Ακόμη, τέθηκε σε λειτουργία η πρωτότυπη εκπαιδευτική πλατφόρμα STEMforYouth, η οποία δημιουργήθηκε από το ομώνυμο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καινοτομίας.
Η εκπαιδευτική πλατφόρμα STEMforYouth προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση και υποστήριξη εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητών/τριών ηλικίας 12 μέχρι και 18 ετών και περιέχει καλά δοκιμασμένες μεθοδολογίες και πρακτικές εκπαίδευσης φυσικών επιστημών σε διάφορα περιβάλλοντα μάθησης, που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με θέματα επιστήμης. 
Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο: www.stem4youth.eu
Τέλος, τον Νοέμβριο στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τους νεαρούς/ές φίλους/ες, στους τομείς της ρομποτικής, της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των οπτικοακουστικών μέσων.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές / τριες Γυμνασίου και Λυκείου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά η προεγγραφή απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 94 69 694.
Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο: UTech Lab.

Δεν υπάρχουν σχόλια: