Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Σιβιτανίδειος Δ.Σ.Τ.Ε. στην 2η Διεθνή Έκθεση Elec.Tec ... και μια πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες


Η Σιβιτανίδειος Δ.Σ.Τ.Ε. το 2018 συμπληρώνει 90 χρόνια λειτουργίας. Όπως όλοι οι επαγγελματίες του χώρου - και όχι μόνο - γνωρίζουν, πως, πρόκειται για τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη σχολή τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με τα πιο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε όλες τις ειδικότητες. Είναι χαρακτηριστικό, πως, στη Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. λειτουργούν 4 ΕΠΑΛ (3 πρωινά και 1 απογευματινό), 1 ΙΕΚ και 1 ΚΕΔΙΒΙΜ2 ενώ φοιτούν σε αυτή περίπου 2.000 μαθητές.
Η Σιβιτανίδειος Δ.Σ.Τ.Ε. συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Elec.Tec και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πρωτοπόρο και καινοτόμο, με δεδομένο πως από τον χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποτελεί τον μοναδικό της εκπρόσωπο!!!
Η συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Elec.Tec  έγκειται σε:
α. δυο εισηγήσεις εκπαιδευτικών της Σχολής στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, και
β. παρουσία στο stand D34.



Πιο συγκεκριμένα,
α1. Η πρώτη εισήγηση με θέμα: «Οπτικές ίνες και δίκτυα για τη μετάδοση της πληροφορίας» θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Χρήστο Κουτουλάκο, MSc. & MEd. Ηλεκτρολόγο & Ηλεκτρονικό Μηχανικό, Εκπαιδευτικό της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε.. Η εισήγηση αυτή ανήκει στην δεύτερη θεματική ενότητα η οποία έχει τίτλο: «Δίκτυα – Οπτικές Ίνες» με προγραμματισμένη ζώνη ώρας 13.00 μέχρι 15.00.
α2. Η δεύτερη εισήγηση με θέμα: «Ηλεκτρική Ασφάλεια: Η πραγματικότητα, οι προτάσεις και το όραμα» θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Γιώργο Π. Σταμούλια, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τ.Ε., MSc., Εκπαιδευτικό της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε.. Η εισήγηση αυτή ανήκει στην τρίτη θεματική ενότητα η οποία έχει τίτλο: «Ασφαλείς Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις σε επαγγελματικούς χώρους και σε χώρους συνάθροισης κοινού» με προγραμματισμένη ζώνη ώρας 16.00 μέχρι 18.00.
β. Η διαρκής παρουσία της Σιβιτανιδείου Σχολής κατά τις ημέρες της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Elec.Tec – βρίσκεται στο stand D34, στο οποίο θα παρευρίσκονται εκπαιδευτικοί του Τομέα «Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού», οι οποίοι θα παρέχουν πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη Σχολή όσον αφορά νέες τεχνολογίες που διδάσκονται παράλληλα με τα υφιστάμενα Αναλυτικά Προγράμματα. Ακόμη, θα υπάρχουν Roll-up της Δράσης, θα μοιράζονται κάρτες με τα στοιχεία επικοινωνίας αυτής, ταυτόχρονα δε, θα δίνονται διευκρινίσεις και θα αναλύεται το όραμα της δράσης για την Ηλεκτρική Ασφάλεια. Πρόσκληση της εκδήλωσης για την εισήγηση (α2), θα βρείτε εδώ.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί, όπως ήδη έχω αναφέρει από το συγκεκριμένο blog, πως, κατά καιρούς  στη ΣΔΣΤΕ από το 2014 έχουν διοργανωθεί επιτυχείς εκδηλώσεις για την "Ηλεκτρική Ασφάλεια" με σκοπό μια ευρύτερη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού σε θέματα κινδύνων αλλά και ασφάλειας από την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας στην καθημερινότητα αυτού. Κατά τη διάρκεια των 4 αυτών χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, από την Ομάδα Οργάνωσης και Επιμέλειας της "Ηλεκτρικής Ασφάλειας", 9 συνολικά ημέρες ομιλιών, με 53 εισηγήσεις σχετικής θεματολογίας, ενώ έχουν επιμορφωθεί 679 άτομα.
Από τώρα και εξής, η συγκεκριμένη εκδήλωση μετονομάζεται σε  ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, και αποκτά ταυτόχρονη παρουσία στις ψηφιακές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media / Facebook, YouTube) μέσω των οποίων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, να παρακολουθούν τις δράσεις και να επικοινωνούν με τον κόμβο.


Ακόμη, θα πραγματοποιείται ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση: electricalsafetyaction@gmail.com
Η συγκεκριμένη δράση – κατά την καταγεγραμμένη από την έναρξή της άποψή μου – μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό κόμβο έλξης και διαμόρφωσης του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι της χώρας μας με το άνοιγμα του σχολείου στην αγορά εργασίας, στη τοπική κοινωνία, τους επαγγελματικούς φορείς, και άλλες σχολές σε πλαίσιο συνεργασιών σε όλο το εύρος της χώρας κ.λπ., τόσο σε επαγγελματικό όσο και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Οι εκλεκτοί εκπαιδευτικοί της Σχολής που πιστεύουν και υποστηρίζουν τη  ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - φυσικά, συνεπικουρούμενοι ενεργά από τη Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Σχολής - παρουσιάζουν το πλήρες και επικαιροποιημένο όραμά τους για τη δράση αυτή, στις ακόλουθες γραμμές:
"Ως «Δράση Ηλεκτρική Ασφάλεια», σχεδιάζουμε ήδη και οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός πρωτοπόρου κεντρικού φορέα πανελλήνιας απήχησης, στο θέμα της Ηλεκτρικής Ασφάλειας για το κοινό όφελος. Εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς καλές πρακτικές σε συνδυασμό με τη δυναμική των ψηφιακών μέσων, επιθυμούμε μέσω του φορέα αυτού να διαδώσουμε και να αναπτύξουμε σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, την κουλτούρα της ασφαλούς χρήσης του ηλεκτρισμού σε κάθε της έκφανση."

Για όλα τα παραπάνω, σας προσκαλώ να παραβρεθείτε στην  Διεθνή Έκθεση Elec.Tec και να αφιερώσετε λίγο χρόνο, ώστε:
--- να επισκεφθείτε το stand D34 της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε., ιδιαίτερα αν φοιτήσατε σε αυτήν, και αν αυτό γίνει την Κυριακή 25/2,
--- να παρακολουθήσετε τις σημαντικές εισηγήσεις των δύο συναδέλφων της Σχολής.

Δεν μένει – λοιπόν – παρά να ευχηθώ σε όλους:

Καλή Επιτυχία, Πάντα τέτοια  … και ακόμη καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: