Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Βασική εφαρμογή Αυτοματοποιημένων Συστημάτων στη συναρμολόγηση αυτοκινήτων


Σήμερα το πρωί έλαβα ένα πολύ ενδιαφέρον video που περιγράφει – … εξαιρετικά διαδικαστικά και διαδραστικά – τη γραμμή παραγωγής στο στάδιο συναρμολόγησης ενός τύπου αυτοκινήτων της Mercedes.
Αν διαθέσετε 5 min από τον χρόνο σας και παρακολουθήσετε το video αυτό, θα δείτε στα διάφορα στάδια της παραγωγής για τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων, την εφαρμογή της Ρομποτικής στην Τεχνολογία των ημερών μας.


Ακόμη, αξίζει να παρατηρήσετε το σημείο στο οποίο επεμβαίνει και συμμετέχει στη συγκεκριμένη παραγωγή αυτοκινήτων ο ανθρώπινος παράγοντας.


Τα συμπεράσματα δικά σας … και η διακρίβωση διαχρονική και πάντα επίκαιρη για τον γενικότερο ρόλο του Αυτοματισμού στην εργασία και στην κατάρτιση των εργαζομένων.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να λησμονούμε, πως, τα συστήματα αυτοματισμού σχεδιάζονται και υλοποιούνται από υπεύθυνους επιστήμονες και τεχνικούς, πως, μέχρι την εφαρμογή τους στην πράξη απαιτούνται εκατοντάδες ώρες΄.
Τέλος, εκπαιδευτικά ... θα μου επιτραπεί να θεωρώ επιτακτική την ανάγκη προσέγγισης του γνωστικού αντικειμένου των διαφόρων εφαρμογών της πράξης στη διδασκαλία - με τους κατάλληλους τρόπους - των αντίστοιχων τεχνικών μαθημάτων ειδικότητας.

Σημείωση
Το video αυτό, μου το έστειλε ο εκλεκτός φίλος και συνάδελφος – με όλη τη σημασία της λέξης – Βασίλης Τσίλης, τον οποίο ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: