Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εγκατάσταση Διατάξεων Διαφορικού Ρεύματος (ΔΔΡ) & αλλαγές στα έντυπα της ΥΔΕ

Στο ΦΕΚ 4825 Β της 24-12-2019, δημοσιεύθηκε η Απόφαση με αριθ. 130414 των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία πραγματοποιείται – μετά από 13 περίπου χρόνια – μια επικαιροποίηση με ιδιαίτερη σημασία.
Σύμφωνα με την Κοινή αυτή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αντικαθίσταται μόνο το Άρθρο 1 της Υπουργικής Απόφασης Φ Α΄ 50/ 12081/642/2006 (Β’1222) «Θέματα Ασφάλειας των Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Ε.Η.Ε.) – Καθιέρωση υποχρέωσης εγκατάστασης διατάξεων διαφορικού ρεύματος και κατασκευής θεμελιακής γείωσης».


Το νέο  Άρθρο 1 περιλαμβάνει 11 Παραγράφους με ουσιαστικά στοιχεία και βασικές αλλαγές, όπως:
-- ο ορισμός της έννοιας της τερματικής γραμμής, δηλαδή,   την ηλεκτρική γραμμή που αναχωρεί από ηλεκτρικό πίνακα διανομής και τροφοδοτεί ηλεκτρικές συσκευές, αυτοματισμούς, ρευματοδότες. Διευκρινίζεται, πως, δεν νοείται ως τερματική γραμμή, η ηλεκτρική γραμμή που τροφοδοτεί ηλεκτρικούς πίνακες διανομής.
-- η απαίτηση για κάλυψη με ΔΔΡ με ΙΔΝ ≤ 30mA μόνο τερματικών γραμμών,
-- η απαλλαγή κάλυψης με ΔΔΡ των τερματικών γραμμών στα συστήματα TN-C και
-- η δυνατότητα μη κάλυψης με ΔΔΡ τερματικών γραμμών που τροφοδοτούν ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό υπό προϋποθέσεις μελέτης και τεκμηρίωσης.
-- η τροποποίηση της ΥΔΕ, στην πρώτη σελίδα της στα σημεία 4, 6 & 7 τα οποία προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της παραπάνω ΚΥΑ, καθώς επίσης και κάποια σημεία της Έκθεσης Παράδοσης και των Πρωτοκόλλων Ελέγχου σχετικά με την περιγραφή των βεβαιώσεων αναγγελίας και της ομάδας της επαγγελματικής άδειας.
-- η θεσμοθέτηση του νέου Εντύπου περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mA (ΕΠΕΔΔΡ)», και αφορά αποκλειστικά και μόνο τις περιπτώσεις που περιγράφονται στην Παράγραφο 7 της παραπάνω ΚΥΑ.


Την ΚΥΑ με αριθ. 130414 με δημοσίευση στις 24 – 12 – 2019 την οποία πρέπει να λαμβάνει – πλέον – υπόψη του ο κάθε ηλεκτρολόγος, καθώς και τα νέα έντυπα της ΥΔΕ, μπορείτε βρείτε και να μελετήσετε, στις 12 σελίδες της, κάνοντας κλικ εδώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: