Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Απολογιστικό σημείωμα για την 3η διεθνή έκθεση Elec.tec 2020... και αναμονή για την Elec.tec 2022


Με την ποιότητα των συμμετοχών να είναι αναβαθμισμένη και το συνεδριακό περιεχόμενο πιο ουσιαστικό και επίκαιρο από ποτέ, η “Elec.tec”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020 στο MEC Παιανίας, υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η πλέον εξειδικευμένη έκθεση για το ηλεκτρολογικό υλικό, τον φωτισμό και τα συστήματα ασφαλείας ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, καθώς ήταν πλήρης από συμμετοχές, αφού οι εκθέτες κάλυψαν και το τελευταίο τετραγωνικό του εκθεσιακού κέντρου, παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερους τομείς και ένα ευρύ φάσμα  καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.

  
Την ίδια ώρα, η εντυπωσιακή συμμετοχή φορέων του κλάδου, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στο 3ο “Elec.tec Forum” αναβάθμισε ακόμη περισσότερο το συνεδριακό περιεχόμενο της έκθεσης στο οποίο κυριάρχησαν θέματα αιχμής.
Αξιοσημείωτο ήταν και το Δυναμικό παρών από πολιτικούς, φορείς και επιχειρηματίες στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο “Elec.tec Forum” από τους φορείς του κλάδου
Όλος ο κλάδος του ηλεκτρολογικού υλικού, του φωτισμού και των συστημάτων ασφαλείας εμφανίστηκε ενωμένος στην πιο λαμπερή έκθεση της χρονιάς συμμετέχοντας στο Elec.tec Forum.


Εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.).
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.), η οποία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και στην τρίτη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της “Elec.tec”, ως κορυφαίου σημείου συνάντησης του χώρου.
Η ΠΟΣΕΗ πραγματοποίησε τρεις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες:
1.  το «Ελληνικό Φόρουμ για την ασφάλεια των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και την ενεργειακή μετάβαση των κτιρίων»
2.  την ημερίδα για την «Προοπτική των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων στη Μεταμνημονιακή Ελλάδα», αλλά και
3.  την εκδήλωση για την «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ασφαλή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας» και την «Παρουσίαση του επαγγέλματος του Ηλεκτρολόγου σε σπουδαστές ΕΠΑ.Λ και Ι.Ε.Κ».

  

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ελληνικού σήματος του ΣΕΠΗΥ
Δυναμικό «παρών» στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση του κλάδου έδωσε για μία ακόμη φορά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Σ.Ε.Π.Η.Υ.).
Ο Σύνδεσμος επέλεξε την “Elec.tec” για να πραγματοποιήσει την πολύ σημαντική εκδήλωση για την «Παρουσίαση του ελληνικού σήματος του ΣΕΠΗΥ», ενώ με γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας του Συνδέσμου στο περίπτερό του.


Εκδήλωση για τον φωτισμό στο “Elec.tec Forum”
Το πιο λαμπερό event για τον φωτισμό πραγματοποιήθηκε στο “Elec.tec Forum, ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες που το παρακολούθησαν.
Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων μελετητών φωτισμού ο Δρ Γιώργος Φατσέας - Αρχιτέκτων ΕΜΠ, MSc UCL Environmental Design Bartlett, PhD UCL Daylight – διοργάνωσε μία εκδήλωση που συζητήθηκε, με θέμα: «Υπάρχει μέλλον στον μικρόκοσμο της μελέτης φωτισμού;» 
Συμμετείχαν οι:  Άρης Κλωνιζάκης - Αρχιτέκτων ΑΠΘ, MSc UCL Light and Lighting Bartlett, Αναστασία Φιλιπποπούλου - Αρχιτέκτων ΕΜΠ, MSc UCL Light and Lighting Bartlett, Θωμάς Γραβάνης - BSc Arch UCL, MSc UCL Light and Lighting Bartlett, Θεόδωρος Κοντορήγας - BSc Economics UA, MBA Stirling, MSc UCL Light and Lighting Bartlett, Θάνος Ντανίλωφ – E&EE ΒEng (Hons), MSc Eng. Management Brunel, MSc UCL Light and Lighting Bartlett, Ματίνα Μαγκλάρα - Αρχιτέκτων ΑΠΘ, MSc UCL, Light and Lighting Bartlett.


Εκδήλωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Εκδήλωση υπό τον τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες στον ηλεκτρισμό» πραγματοποίησε η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων της ΔΕΗ (ΚΔΕΠ) και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση από το ΚΔΕΠ της Ομάδας Προμηθέας, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, για το αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου (ΕΜΠΥ) Υψηλών Τάσεων, για τη συμβολή του στην πιστοποίηση ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.



Σεμινάριο από την Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων
Σεμινάριο με θέμα: «Πιστοποιήσεις ηλεκτρολογικού υλικού σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες» διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων (HellasLab). Διακεκριμένοι συμμετέχοντες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τη LABOR, την ΕΜC ΕΛΛΑΣ, το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την INTRACOM Telecom ενημέρωσαν το κοινό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις πιστοποιήσεις ηλεκτρολογικού υλικού.


Εντυπωσιακή ... και η συμμετοχή εταιρειών
Μεγαλύτερη από ποτέ ήταν η συμμετοχή των εταιρειών στο “Elec.tec Forum” με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, workshops και παρουσιάσεων.
Εκδήλωση πραγματοποίησαν οι εταιρείες: OLYMPIA ELECTRONICS, GEYER, ΣΚΡΕΚΗΣ, IC Systems, ΕΝΙΑ, evik - KARANIKOLAS GROUP, ΝΙΣΣΟΥ Κ. & ΣΙΑ, EDISION, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΑΝ και SHOP4SECURITY


Ραντεβού - λοιπόν - σε δύο χρόνια δίνουν οι χιλιάδες επισκέπτες, εκθέτες και σύνεδροι της 3ης διεθνούς έκθεσης “Elec.tec”, η οποία καθιερώνεται, πλέον, στη συνείδηση του κλάδου ως ο διετής θεσμός που προβάλλει κάθε πτυχή του.
Έτσι, είναι προφανές και αναμενόμενο πως η Elec.tec 2022 ... να υπόσχεται εκπλήξεις! ... σύμφωνα και με τους διοργανωτές. 

Καλά να είμαστε και θα συμμετέχουμε ...


ΠΗΓΗ: ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ / Τ-PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: