Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Το ... ΙοΤ ψυγείο της Samsung παρουσιάσθηκε στην έκθεση CES 2016

Το ψυγείο ήταν ανέκαθεν, το κέντρο επικοινωνίας των μελών ενός σπιτιού.
Μόνο που τώρα, η Samsung προτείνει να αντικατασταθούν τα μαγνητάκια που κρατούν τις "σημειώσεις" μας ... τα γνωστά κίτρινα χαρτάκια, με μια οθόνη αφής.
Το ψυγείο που παρουσίασε η Samsung στην έκθεση CES 2016 (Consumer Technology Association) που πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι και 9 Ιανουαρίου στο Las Vegas της Nevada. Το ψυγείο ονομάζεται Family Hub, και έχει την προσδοκία πως αυτή τη φορά θα κατορθώσει να μας πείσει ότι το ιντερνετικό ψυγείο εξυπηρετεί μια πραγματική ανάγκη. 

Μάλιστα, ο κατασκευαστής αναφέρεται σε μια νέα κατηγορία τεχνολογίας IoT (Internet of Things) που εφαρμόζεται στις οικιακές συσκευές και βοηθά τις οικογένειες να συνδέονται, ενώ παρέχει νέους τρόπους διαχείρισης, αγοράς και προετοιμασίας του φαγητού».
Στο επίκεντρο βρίσκεται η οθόνη αφής 21.5” Full HD LCD στην πόρτα του ψυγείου, η οποία λειτουργεί ως το ψηφιακό κέντρο ελέγχου για το συνδεδεμένο σπίτι.

Το σύγχρονο ψυγείο έχει οθόνη αφής, κάμερες και ηχεία, λέει η Samsung

Οι βασικές δυνατότητες του Family Hub περιλαμβάνουν:
1. Βελτιωμένη Διαχείριση των Τροφίμων
Τρεις ενσωματωμένες κάμερες παίρνουν φωτογραφίες του εσωτερικού του ψυγείου κάθε φορά που η πόρτα του κλείνει, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βλέπουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχουν στο ψυγείο τους, μέσω του smartphone τους, από όπου και αν βρίσκονται. Η Samsung, επίσης, ξεκίνησε συνεργασία με την MasterCard για να προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία online αγορών, μέσω του ψυγείου Family Hub. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στην οθόνη αφής του ψυγείου, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν εύκολα και να αγοράσουν πράγματα από πλήθος καταστημάτων, απευθείας από την κουζίνα τους, αξιοποιώντας μία εύκολη διαδικασία αγοράς που δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.
2. Κέντρο Επικοινωνίας για την Οικογένεια
Το ψυγείο Samsung Family Hub προσφέρει τη δυνατότητα στην οικογένεια να γράφει σημειώσεις, να αναρτά φωτογραφίες, να μοιράζεται το πρόγραμμά της ή ζωγραφιές πάνω στην οθόνη αφής του ψυγείου ή μέσω του smartphone τους αν βρίσκονται εκτός σπιτιού.
3. Χρήση τεχνολογίας IoT
Ως ένα προϊόν της Samsung που είναι συνδεδεμένο, το ψυγείο Family Hub είναι μία πραγματικά δυναμική και εξελίξιμη πλατφόρμα που αξιοποιεί τη δύναμη της Samsung στις υπηρεσίες IoT. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν αν όλες οι πόρτες του σπιτιού τους είναι κλειδωμένες, αλλά και να σβήνουν τα φώτα κατευθείαν από την οθόνη του Family Hub (προφανώς, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για δικτυωμένα πράγματα με το πρότυπο SmartThings).
4. Συνδεδεμένη Διασκέδαση
Με τα ενσωματωμένα ηχεία του ψυγείου Family Hub, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν stream την αγαπημένη τους μουσική υπηρεσία ή τηλεοπτικό περιεχόμενο από τις Samsung Smart τηλεοράσεις τους απευθείας στην οθόνη αφής, καθώς και να συνδέονται με τα δικά τους Bluetooth ηχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: