Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕ Α και Β Τάξης


Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ - πρακτικά - ασχολείται με όλες τις εφαρμογές του ηλεκτρισμού στη σύγχρονη τεχνολογία. 
Ένας σημαντικός τομέας απασχόλησης είναι η σχεδίαση, κατασκευή, και εποπτεία του ηλεκτρολογικού μέρους της παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ μπορεί να οργανώνει και εγκαθιστά Δίκτυα και Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Δίκτυα Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Διατάξεων, Δίκτυα Υπολογιστών, καθώς και Συστήματα Αυτοματισμών και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, οι τηλεπικοινωνιακές και ηλεκτρονικές διατάξεις και τα δίκτυα υπολογιστών λόγω της πολυπλοκότητάς τους απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για τη μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση και συντήρησή τους.
Οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ είναι Α΄και Β ΄ Τάξης.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε με αφορμή την επικοινωνία του παλιού μου μαθητή Φάνη Λίλλου και διακεκριμένου – πλέον – επιστήμονα στον χώρο των Αυτοματισμών, σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Τεχνολόγου Μηχανικού. 
Θα μου επιτραπεί να σημειώσω πως κάτι τέτοιες στιγμές και επικοινωνίες, μας κάνουν όλους υπερήφανους που περάσαμε από τον Εκπαιδευτικό χώρο της Ηλεκτρολογίας. 
Έτσι, λοιπόν, παραθέτω τις πληροφορίες που έλαβα στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται για έκδοση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ Α και Β Τάξης.
Απαιτούμενα έγγραφα, παράβολα κ.λπ.: 
- 2 φωτοτυπίες πτυχίου
- 2 φωτοτυπίες ταυτότητας (μπρος και πίσω)
- 2 φωτογραφίες έγχρωμες
- Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να υπάρχει η μόνιμη κατοικία του ενδιαφερόμενου, ο οποίος θα πρέπει να δηλώνει αν ασκείς ή δεν ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου
- Αγορά από οποιαδήποτε ΔΟΥ διπλότυπου 36€ ή παράβολο χαρτοσήμου 30€ (το οποίο κοστίζει 36€
- Πραγματοποίηση 2 ξεχωριστών καταθέσεων στην Alpha Bank (802002001005036) 15€ και 17
- Όλα τα παραπάνω (έγγραφα  και αποδείξεις, μαζί με την απαραίτητη Αίτηση, που μια μορφή της θα βρείτε εδώ) συγκεντρώνονται σε φάκελο και κατατίθενται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης που ανήκει ο ενδιαφερόμενος (τόπος μόνιμης κατοικίας).

Σημείωση
Για την Άδεια Α΄ Τάξης απαιτείται προϋπηρεσία 4 ετών.

Μια μορφή της Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ θα δείτε εδώ.

Βέβαια, θα πρέπει να γίνει και εγγραφή στον φορέα που εκπροσωπεί τους Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ που είναι η Επιστηµονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ),  όπως θα δείτε εδώ




Σχόλιο
Μια από τις γενικότερες παράλειψεις της πολιτείας αποτελεί  η έκδοση Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Μηχανικών ανά ειδικότητα.
Σχετική Νομοθεσία θα δείτε στα παρακάτω links:
Σε αναμονή επικαιροποίησης ...

Σημείωση
Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την επισήμανσή του σχετικά με τον όρο Τεχνολόγος που χρησιμοποίησα στα παραπάνω. 
Σαφώς και  ο τίτλος σπουδών (πτυχίο) αναφέρει - πλέον - τον όρο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Παρακαλώ να με συγχωρέσετε για την ανακρίβειά μου, όμως ... λόγω παλαιότητας πολλές φορές χρησιμοποιώ (κακώς) τον  όρο Τεχνολόγος.
Αν διαθέτετε παραπάνω στοιχεία και επιθυμείτε την περαιτέρω ενημέρωση των συναδέλφων, στείλτε τα προς κοινοποίηση.

Και πάλι ευχαριστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: