Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 13-16/12/2012

Το γιορτινό Φεστιβάλ Επιστήμης & Τεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών,  θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 13-16 Δεκεμβρίου 2012, με τον ίδιο πάντα στόχο:
την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης, αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή.
 


 

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν στο FEST12 για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν νέους τρόπους και «εργαλεία» σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας.
Το τετραήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες. Στις πρωινές εκδηλώσεις, πανεπιστημιακοί και επιστημονικοί φορείς θα παρουσιάσουν πρωτότυπα εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα, με στόχο την άμεση συμμετοχή και εξοικείωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών με τις νέες μεθόδους μάθησης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Οι απογευματινές παρουσιάσεις θα καλύψουν ευρύ φάσμα επιστημονικών αναζητήσεων με συζητήσεις και ανοικτό διάλογο, στον οποίο θα συμμετάσχουν προσωπικότητες της επιστήμης και της επικοινωνίας. Απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύ κοινό.
Θα επαναληφθεί, επίσης, η επιστημονική θεατρική παράσταση, CSI Science – Έγκλημα στο Εργαστήριο, μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε κατά την πρόσφατη Βραδιά του Ερευνητή 2012.
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται από προβολές επιστημονικών ταινιών, σε συνεργασία με το CAID, και «ζωντανό» μουσικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τους φοιτητές και τους καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είσοδος ελεύθερη
 
Ώρα έναρξης των πρωινών εκδηλώσεων: 10.30΄ και των απογευματινών: 18.00΄
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα (στάση μετρό Ευαγγελισμός)
Για πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων:
210 7273501+516, 210/3692342,
e-mail: gramma@eie.gr & mkont@eie.gr

Πηγή: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: