Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο: "Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364 - Απαιτήσεις για Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις", το οποίο απευθύνεται σε όλους τους Ηλεκτρολόγους, ανεξαρτήτως στάθμης εκπαίδευσης, που αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιστημοσύνη του Κλάδου και την ευθύνη των Ηλεκτρολογικών τους Επιλογών.

Το συγκεκριμένο Εγχειρίδιο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΛΙΤΗΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων) και του ΕΛΟΤ / Ε.Σ.Υ.Π. (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης / Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας) και στοχεύει να καταστεί ένα χρήσιμο βοήθημα για την κατανόηση και την πρακτική εφαρμογή των κυριότερων απαιτήσεων του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364, το οποίο ισχύει από 1-1-2024. 

Στο Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364, το οποίο έχει έγχρωμη μορφή, μέγεθος Α4 και περιέχει 315 σελίδες:

--  γίνεται σαφής αναφορά πως δεν υποκαθιστά το Πρότυπο 60364, το οποίο πρέπει να εκλαμβάνεται πάντα ως κείμενο αναφοράς. Μεταξύ, δε, του Εγχειριδίου Εφαρμογής και του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364 υπάρχουν στοχευμένες διασυνδέσεις σε αντίστοιχα σημεία αυτού,

-- πραγματοποιούνται διασυνδέσεις του Προτύπου με την ισχύουσα ηλεκτρολογική Νομοθεσία,

--   διαθέτει προσέγγιση των θεμάτων που πραγματεύεται σε ανάπτυξη πρακτικής δομής και δεν ακολουθεί την δομή του Προτύπου,

--   περιέχει πολλά σχήματα, πίνακες, επισημάνσεις και παραδείγματα εφαρμογής,

--   περιγράφει βασικές διαφορές σε σύγκριση με το ΕΛΟΤ HD 384, και

--  δεν περιέχει, δεν αναλύει το Μέρος 7 του Προτύπου, παρά μόνο το Τμήμα 701 για τους χώρους με μπανιέρα ή ντουζιέρα.

Ακόμη, το Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364 πωλείται από τον ΕΛΟΤ, ο οποίος κατέχει και τα πνευματικά του δικαιώματα αυτού. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την τιμολόγηση και πολιτική πώλησης του συγκεκριμένου βιβλίου έχουν δημοσιευτεί (από 21/06/2024) στην διαύγεια (ΑΔΑ: ΡΞ4ΩΟΞΜΓ-ΦΕΛ).

Τέλος, το Εγχειρίδιο δημιουργήθηκε από συγγραφική ομάδα στην οποία ενεργό ρόλο είχαν και τα επίτιμα μέλη του ΕΛΙΤΗΕ, Σαρρής Γεώργιος, Σαλευρής Αντώνιος και Τουλόγλου Στέφανος.

Πηγή: Το site του κ Γιώργου Σαρρή, ΕΛΟΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: