Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τριήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την "Ηλεκτρική Ασφάλεια" στη ΣΔΣΤΕ. Μια εκδήλωση που είναι - πλέον - θεσμός!

Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (ΣΔΣΤΕ) σε συνεργασία με τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του Εργαστηριακού Κέντρου της, διοργανώνουν για τέταρτη (4η) χρονιά - μετά τις επιτυχημένες δράσεις των τριών (3) τελευταίων ετών - τριήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ¨Ηλεκτρική Ασφάλεια¨, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Οι εκδηλώσεις των τριών αυτών ημερών θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΣΔΣΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των πρωινών σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε, θα πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων επί τεχνικών και επαγγελματικών θεμάτων.


Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των πρωινών σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής από εκπαιδευτικούς του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού επί θεμάτων Ηλεκτρικής Ασφάλειας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5μμ, θα υπάρξει υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, ενημέρωση σε απλό και ουσιαστικό επίπεδο, προς κάθε ενδιαφερόμενο δημότη του Δήμου Καλλιθέας με τίτλο «Γίνομαι υπεύθυνος καταναλωτής της ηλεκτρικής μου εγκατάστασης» και ανάλυση των ακόλουθων θεματικών αξόνων:
α. Σωστή και ασφαλής χρήση μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης
β. Τρόποι ελαχιστοποίησης των κινδύνων από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας
γ. Τι είναι το «Πιστοποιητικό του Ηλεκτρολόγου»
δ. Σωστή ενεργειακή διαχείριση των ηλεκτρικών συσκευών / καταναλώσεων κ.α.
Για να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης κάνετε κλικ εδώ.

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, από τις 9 πμ μέχρι τις 2,30 μμ, θα διεξαχθεί ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρική Ασφάλεια» με σειρά εισηγήσεων τεχνικού ενδιαφέροντος, όπου μέσα από διευρυμένες θεματολογικά ενότητες ομιλιών, χρήσιμων οδηγιών και πρακτικών συμβουλών. Ακόμη, θα προωθηθεί η έννοια της ηλεκτρικής ασφάλειας με απώτερο σκοπό την επιμόρφωση ομάδων – στόχων σε θέματα πρακτικών ορθής χρήσης των συσκευών που θα ελαχιστοποιούσαν το ποσοστό των θανάτων, των τραυματισμών, των πυρκαγιών και των απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό, για το κοινό όφελος.
Το πρόγραμμα ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας είναι το ακόλουθο:


Στις μέχρι τώρα δράσεις της εκδήλωσης αυτής έχουν συμμετάσχει:
-- Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί Τεχνικών ειδικοτήτων
-- Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι και Ινστιτούτα
-- Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμοί
-- Εξειδικευμένοι Επιστήμονες
-- Στελέχη Τεχνικών Εταιρειών
-- Επιστημονικοί Φορείς
-- Ομάδες Εθελοντών κ.α.

Η όλη δραστηριότητα υποστηρίζεται από τη Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Σχολής, η οποία ως πρωτοπόρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δραστηριοποιείται διαχρονικά σε θέματα κοινωνικής ενημέρωσης όπως ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών αλλά και σε ζητήματα σπουδών, σταδιοδρομίας, στάσεων ζωής και επιπρόσθετα της ασφάλειας έναντι ατυχημάτων.

Ως ένα θέμα που αφορά κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη, η συμμετοχή στην επικείμενη δράση κρίνεται αναγκαία.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές, θα δοθούν στους συμμετέχοντες Βεβαιώσεις Παρακολούθησης, οι οποίες τους θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Καλή Επιτυχία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: