Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η αναγκαιότητα συνύπαρξης... και απλών λύσεων ελέγχων... μαζί με τους hi-tech ελέγχους μιας Η.Ε.


Πολλές φορές σε διάφορα άρθρα αυτού του blog αναφέρεται η επωδός της ηλεκτρολογικής εξέλιξης με την έκφραση: η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία… 
Όμως, όπως είναι προφανές και αναμενόμενο, οι πολλές και ραγδαίες εξελίξεις της αναπτυσσόμενης ραγδαίως τεχνολογίας, εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα – τα οποία, συνήθως, αναλύονται εμφατικά και ποικιλοτρόπως – παρουσιάζουν και … μειονεκτήματα.

Έτσι, γενικά, υπάρχει η τεράστια ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η μη σωστή – για κάποιους λόγους – λειτουργία της hi-tech / υψηλής τεχνολογίας που εφαρμόζεται π.χ. σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη ηλεκτρική εγκατάσταση.
Πρακτικά, κατά τον σχεδιασμό των πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων λαμβάνονται υπόψη δικλείδες ασφαλείας, ώστε, να αποτρέπονται τα παραπάνω αναφερόμενα μειονεκτήματα.
Για παράδειγμα να αναφέρουμε π.χ. τον έλεγχο φωτισμού με push buttons και ταυτόχρονα με φωνητικές εντολές (voice control).
Αφορμή της παραπάνω διεξοδικής ανάλυσης αποτελεί μια διασκεδαστική διαφήμιση απρόσμενων καταστάσεων με το μειονέκτημα του ελέγχου μιας ηλεκτρικής αυτοματοποιημένης ηλεκτρικής εγκατάστασης αποκλειστικά και μόνο με φωνητικές εντολές.
Η  διαφήμιση θέλοντας να επισημάνει πως η απλούστερη λύση πρέπει να συνυπάρχει με τις hi-tech λύσεις ελέγχου μιας πραγματικά hi-tech ηλεκτρικής εγκατάστασης, ώστε να προσδίδεται από αυτήν επιπρόσθετη ασφάλεια και άνεση στους χρήστες της.
Έτσι  – λοιπόν – ασχολείται με έναν σύγχρονο άνθρωπο λάτρη και χρήστη των διαφόρων μορφών επινοημάτων / gadgets του οποίου το σπίτι διαθέτει μια πλήρως αυτοματοποιημένη ηλεκτρική εγκατάσταση εξοπλισμένη με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.
Η ενεργοποίηση των διαφόρων ηλεκτρικών κυκλωμάτων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ. πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με φωνητικές εντολές (voice control).
Όμως, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει η λεγομένη συνωμοσία του σύμπαντος, μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, μας δείχνει – με εξαιρετικά χιουμοριστικό τρόπο – πως όλα μπορούν να ανατραπούν και να μην είναι δυνατός ο φωνητικός έλεγχος της  ηλεκτρικής εγκατάστασης.
Αν αφιερώσετε ένα λεπτό από τον χρόνο σας, θα καταλάβετε ακριβώς και τις δυο όψεις  των hi-tech ελέγχων π.χ. ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, χωρίς όμως με την συνύπαρξη απλών δικλείδων...  έκτακτων καταστάσεων ασφαλείας …

 
Παρακολουθείστε άλλο ένα μικρό video με τον ίδιο πρωταγωνιστή ... σε άλλη φάση της ζωής του, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας σχετικά με την συνύπαρξη των απλών δικλείδων ... έκτακτων καταστάσεων ασφαλείας και άνεσης ... που πρέπει να περιλαμβάνονται στις ... υπερβολικά έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (hi-tech).




Καλή σας διασκέδαση...



ΠΗΓΗ:

Τα παραπάνω videos είναι της Νορβηγικής αλυσίδας super market Rema1000 στο Όσλο, και σκηνοθετήθηκαν από τον Andreas Riiser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: