Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μια κοινή δράση του ΣΕΓΜ και του ΕΛΙΤΗΕ με αντικείμενο την "Ενημέρωση για το νέο νομοθετημένο Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364"

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ημερίδα ως πρώτη κοινή δράση του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) / HELLASCO και του Ελληνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΕΛΙΤΗΕ) με αντικείμενο την "Ενημέρωση για το νέο νομοθετημένο Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364".

Στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 80 μελετητές από μελετητικά γραφεία της Αθήνας μέλη του ΣΕΓΜ καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών μελών του ΕΛΙΤΗΕ. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η συγγραφική ομάδα του ΕΛΙΤΗΕ αποτελούμενη από τους κκ. Γεώργιο Σαρρή, Στέφανο Τουλόγλου και Αντώνιο Σαλευρή, παρουσίασε τις βασικές διαφορές του νέου νομοθετημένου Προτύπου ΕΛΟΤ 60364 με βάση το Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364,  όπως και τις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν σε σύγκριση με το προηγούμενο πρότυπο ΕΛΟΤ HD384. Όπως είναι γνωστό το Εγχειρίδιο Εφαρμογής του Προτύπου ΕΛΟΤ 60364 είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΛΙΤΗΕκαι του ΕΛΟΤ / Ε.Σ.Υ.Π. (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης / Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας) και πωλείται από τον ΕΛΟΤ.

Το κοινό καλωσόρισε ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΜ και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και από τον Πρόεδρο του ΕΛΙΤΗΕ, Δρ. Βασίλη Χατζίκο. Όπως τονίστηκε, αποτελεί κοινή επιθυμία η καθιέρωση και ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των 2 θεσμών για την ενημέρωση και επιμόρφωση του ευρύτερου κλάδου σε πολιτικές και θέματα κοινών ενδιαφερόντων. 

Την ημερίδα έκλεισε η κα Δανάη Μανωλή, Ταμίας του ΕΛΙΤΗΕ, ευχαριστώντας το ΔΣ του ΣΕΓΜ για τη συγκεκριμένη συνεργασία, καθώς επίσης και τα μέλη αυτού για τη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή τους στην εκδήλωση, που εξέφρασε το όραμα του ΕΛΙΤΗΕ για ασφαλείς ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ακόμη, ευχαρίστησε και τα επίτιμα του ΕΛΙΤΗΕ, κκ. Γεώργιο Σαρρή, Στέφανο Τουλόγλου και Αντώνιο Σαλευρή για την συνεισφορά τους στο εγχείρημα του ΕΛΙΤΗΕ.

Τέλος, μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησαν ερωταπαντήσεις μεταξύ μελετητών και της συγγραφικής ομάδας του ΕΛΙΤΗΕ σε θέματα που αφορούν το νομοθετημένο Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστές της συγγραφικής ομάδας προς τον ΣΕΓΜ και το ΕΛΙΤΗΕ, αλλά και προς τα συμμετέχοντα μέλη αυτών μελετητές, στελέχη εταιριών, για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν στην παρακολούθηση της συγκεκριμένης ενημέρωσης καθώς και για το ενδιαφέρον που επέδειξαν σε όλη τη χρονική διάρκειά της.

Πηγή: ΕΛΙΤΗΕhttps://www.linkedin.com/company/elitie/  και ΣΕΓΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια: