Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετά τις επαγωγικές εστίες ... έρχεται το επαγωγικό σίδερο

Μετά τις επαγωγικές εστίες, οι οποίες για τη λειτουργία τους απαιτούν και ειδικής κατασκευής μαγειρικά σκεύη, μελετάται το επαγωγικό σίδερο.
 
                       
 
Το επαγωγικό σίδερο - με την υψηλής τεχνολογίας σχεδίασή του, και την χωρίς καλώδιο ενεργοποίησή του - ανήκει στην κατηγορία των συσκευών με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Κατά τη λειτουργία του  επαγωγικού σίδερου - που στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνεται μια πλάκα επιφανείας (βάση σιδερώματος) στην οποία υπάρχει προσαρμοσμένο το επαγωγικό πηνίο - παράγεται θερμότητα, μόνο όταν, το φορητό μέρος του σίδερου είναι σε επαφή με την συγκεκριμένη βάση.
Ουσιαστικά, στο πηνίο της βάσης παράγονται ρεύματα Foucault, όταν αυτό διαρρέεται από υψίσυχνο ρεύμα δεκάδων kHz, οπότε και επάγει ρεύματα - και κατεπέκταση θερμότητα - στο φορητό μέρος του σίδερου που πιέζεται στην επιφάνεια της βάσης κατά τη διαδικασία του σιδερώματος.
Τέλος, το επαγωγικό σίδερο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους κατασκευαστές του ως έξυπνη συσκευή:
-- χαρίζει ελευθερία κινήσεων, μιας και το φορητό του μέρος δεν διαθέτει καλώδιο και
-- συνδράμει στην πνευματική ηρεμία των χρηστών του, μιας και λειτουργεί μόνο όταν οι δυο  επιφάνειές του (σταθερή και φορητή / κινούμενη), βρίσκονται σε επαφή (δηλαδή, δεν   απαιτείται η απενεργοποίησή του όπως στα ηλεκτρικά σίδερα αντιστάσεων, για την  αποφυγή των ελλοχευόντων κινδύνων από τη χρήση τους) .
 
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: