Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ελεύθερο Λογισμικό στην Εκπαίδευση (edu.ellak.gr)

Το MoodleMoot ξεκινά την επόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 9:30 π.μ.
To TEI Αθήνας, το  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνουν την 1&2 Δεκεμβρίου στο TEI Αθήνας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot.


Το Συνέδριο MoodleMoot - του οποίου η επίσημη σελίδα του MoodleMoot Greece βρίσκεται εδώ - απευθύνεται κυρίως σε: 
-- Εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης,
-- Μέλη της Ακαδημαϊκής – Ερευνητικής Κοινότητας,
-- Ερευνητές της Εκπαίδευσης,
-- Εκπαιδευτές Ενηλίκων και
-- Εταιρίες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χρησιμοποιούν το Moodle. 


Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα και διεθνώς. 
Το Moodle είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης (Virtual learning environment-VLE), που χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες. 
Πέρα από τη εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται και από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση προσωπικού και υποστήριξη πελατών.

 

Η πρώτη ημέρα του  1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου MoodleMoot θα ξεκινήσει με την ομιλία του δημιουργού του Moodle, Martin Dougiamas και θα συνεχιστεί με ομιλίες από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και  παρουσιάσεις χρήσης του moodle σε μεγάλη κλίμακα από το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο, το E-twinning και την Κοινότητα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Αιγαίου.
Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές χρήσης Moodle σε εταιρικά περιβάλλον (όπως αυτές του ΟΠΑΠ, και του Κωτσόβολου) σε μεγάλους οργανισμούς (όπως το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο),  δεκάδες παρουσιάσεις για  καλές πρακτικές χρήσης για την χρήση του Moodle στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και workshops σχετικά με ανάπτυξη εργαλείων για το Moodle.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ, όπως και μέσω του επίσημου Μoodlemoot app για  Android  και  iPhone.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως:
1. η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και
2. οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: